top of page

VANDRERUTER PÅ MOLS

Mols indeholder en række smukke vandreruter for dig, der gerne vil afsted på egen hånd. Nogle eksempler er:

DEN LANGE TUR

Mols Bjerge-stien er 60 km vandresti fra øverste hylde. Den er anlagt efter de internationale kriterier, som European Ramblers Association (ERA) har fastlagt.

Stien er markeret med hvid skrift på grønne skilte på egetræspæle i landskabet. Den er inddelt i tre dagsetaper på hver ca. 20 km: Kalø-etapen, bjergetapen og Ebeltoft-etapen.

Selve bjergetapen (20 km i Mols Bjerge) går i en cirkelformet rute tilbage til udgangspunktet, hvor man kan have sin bil parkeret (Femmøller By)

Ruten er bundet sammen af buslinje 123, så det er let at komme tilbage til sit udgangspunkt.

Kalø-etapen

Ca. 20 km mellem Kalø med middelalderborgruinen Kalø Slotsruin og Femmøller med sine mange mølledamme.

Bjergetapen

Ca. 20 km. i en cirkelformet rute ind gennem selve Mols Bjerge. Et godt start- og slutsted er p-pladsen over for Femmøller Efterskole.

Ebeltoft-etapen

Ca. 20 km mellem Femmøller og Ebeltoft.

Mols Bjerge.jpg

DE KORTERE TURE

Over 25 kortere ruter bringer dig rundt i landskabet og sikrer, at du kommer gennem interessante områder - og tilbage til udgangspunktet, hvor der er en p-plads.

De korte ruter er markeret med gule pletter og kaldes gulplet-stier. De kan let bindes sammen til en længere strækning, hvis du ønsker det.

De ligger i Mols Bjerge, i skovene ved Kalø Slotsruin, omkring den fuglerige Stubbe Sø, ved landsbyen Dråby og søkøbstaden Ebeltoft.

Find og læs om de korte vandrestier på et interaktivt kort her: 

DE BYNÆRE TURE

Der er bynære Kløverstier i Ebeltoft og Knebel på Mols.

Kløverstierne består af fire ruter, der alle udgår fra en centralt placeret kløversti-pæl i byen. Herfra udgår fire ruter af forskellig længde. Hver rute er markeret med hver sin farve på pæle i terrænet.

Med et rutekort, som du kan tage fra en kortholder ved starten af ruten, kan du læse om lokalhistorie og anekdoter fra lokalområdet.

Find og læs om de korte vandrestier på her: 

bottom of page